tErbaEk !!

~♥~PUTUS NYAMBUNG~♥~

Assalamualaikum wahai saudara/ri ku sekalian…
Salam sejahtera pd yang belum masuk islam..

Apa khabar kalian? Lame x bertemu…sibuk sangat bekerja hingga tiada masa untuk mengupdate blog ni…
Awat skema lak ni? Huhu back tO normal..
Actly I juz want to share with all of u satu kisah…

“PUTUS CINTA”

Sakit kan putus cinta?korg penah ase x?penah ke tidak… (datin wanabe nye melodi)
Emm pd ssp yg penah makna nye anda senasib dgn sy…tp ape korg buat mse korg ptus cinta??menangiskah?melepakkah??baling fon kah? Atau buat2 xtahu??atau bunuh diri??uPs~kalo dh bnuh dri pastinya korg xleh bce dh blog ni kan huhu~
Emm ape yg aku buat??agak2 u all??haa ce teka…ce teka ( kak limah hehe)
Ahaa actly for da fes time kata tu dilafazkan “saya tinggalkan awk”(ceh..cam becerai lak..)ak x terkata..menangis pn tidak apatah lg meraung…tp juz feeling nothing but at da same time rase mcm x berpijak di bumi yg nyata sudaa~ and delete terus fb beliau serta bgtau akak & besfren ku..hem feeling nothing coz mungkin ini yg terbaik utk die n bukan utk aku…so ijuz let him go juz like dat…
But feeling tu x kekal lame…2 0r 3 days later baru sy rse sakit…teramat…hmpir sminggu tdur berendamkan air mata…but msih cOol…snyuman msih mampu terukir…msih mampu bergumbira walau hati sgt terluka…dats me~apa jua yg berlaku…snyuman masih terpampang di wajah…alhamdulillah~
Emm after dat…rase mcm x dihargai…sgala yg negative berlegar-legar di fikiran hingga satu saat pernah menyalahkan takdir Ilahi…astaghfirullahalazim…berdosanya aku tika itu…namun fikiran x mampu lagi berfungsi…akhirnya…aku dapat kata2 dari si dia juga yg aku pegang hingga kini…

“janji manusia itu tidak pasti, janji ALLH itu yg pasti”
&
“sayang…jgn bersedih…cuba cari HIKMAH di sebalik perpisahan kita ini…mungkin ini yg terbaik”

Akhirnya…lama-kelamaaan perasaan sakit itu masih x hilang lagi hingga kini…namun aku sudah temui apa sebenarnye hikmah di sebalik smua ini…sgt besar…sgt indah…aku dipertemukan lagi dengan seseorang….yg sgt setia menanti aku…walau ku khabarkan pd nya hatiku bukan milikmu namun dia masih menanti dan terus menanti…bbrp kali aku kecewakan die krn gagal bg hati walau aku dh cuba…tp alhmdulillah penantian dia tu berbaloi…akhirnya….

10Feb2011-menjadi saksi lambang sygku padanya…akhirnya perasaan tu muncul jua…akhirnya DIA temukan aku hikmah yg ckup besar…cukup indah…walau ku tak pasti kehadirannya utk apa…adakah sekadar ujian utk menguji aku lagi?atau sbg anugerah? Namun dia hadir atas cinta krn ALLH…mencintainya membuatkan aku mencintai-MU ya Rabbi…berikan ak petunjuk atas kurniaan-Mu…

Teringat satu kata2 “ ANDAI KAMU SYG KAN SESEORANG TINGGALKAN DIA…JIKA DIA KEMBALI MAKA DIA DICIPTAKAN UTK KAMU”

Sejauh mana kebanaran kata2 ini…tiada kepastian…namun inilah yg berlaku dlm hdup aku…dia kembali dan harapanku dialah jodohku…dialah temanku…dialah imamku…dialah masa depanku..dan dialah bapa kepada anak-anakku kelak…siapakah dia???biarlah rahsia…satu mse nnt kalo dh jodoh smpai la kad kahwin kami di tangan korg…huhu agak panjang aku membebel ye…emm tp x hbis lagi…sedkit dedikasi utk mereka2 ini..

Kpd si dia yg dahulu…terima kasih…awk byk ajar sy erti hidup…suka-duka dalam hidup…awk cinta pertama sy…sy doakan kebahgiaan awak…walau sementara sje awk hadir namun byk perkara sy belajar dr awk…thanks so much~moge hidupmu diberkati…

Utk tunangku yg tersayang…terima kasih kerana hadir dalam hidup ini…memberikan kekuatan & semangat utk teruskan hdup dalam sygmu yg x penah berkurangan…hubungan kita byk cbrn&dugaan yg menanti…harap kite sme2 dpt tempuhinya…walau kmu bukan yg pertama tp aku harapkan kamu yg terakhir…sy menyayangi awk & akn mencintai awk sampai bile2 andai itu yg tersurat….thanks syg ats sgala pengorbanan & kebahgiaan…luv u soo much~!


Oke sudah berjiwe2 ye huhu..ape2 pun actly aku nak korg sedar…bile korg ditimpa mslh jgn mudah melatah…pk postifnye sesuatu mslh tu…ade HIKMAH di sebalik smua tu…Cuma cepat atau lambat korg temukan hikmah tu je…bersabarlah ats dugaan ILAHI…DIA merancang yg terbaik utk kamu…ape2 pun jgn lupakan DIA waktu korg senang n waktu korg susah…ZIKRULLAH~

2 comments:

I M A N said...

tahniah zyfa..aq dOakan kO hepy2 slalOoo...beruntung kO, ade hikmah ape yg terjadi kat kO b4 nie..
Allah tahu yang terbeik untuk kO..alhamdulillah(~_~)V

ciK nAzyFaH said...

thanks bebeh~